Senaste nyheterna

Vi har flyttat

Finlands Svenska Scouters webbsida har flyttat.

Du hittar oss på

www.scout.fi  -allmänt om scouting i Finland och på

verksamhet.scout.fi  -information riktad till medlemmar och kårer

 

Kallelse till fortsatt medlemsmöte

Härmed kallas till förbundens fortsatta höstmöten lördagen den 15 november 2014 kl. 11.00 på Scoutstationen, Tölögatan 55 III vån., Helsingfors.

Kl. 10.30 - Anmälning, mottagning av fullmakter

Kl. 11.00 - Höstmötesförhandlingarna fortsätter

  • Beslut i ärenden 12 och 13
  • Eventuella aktuella informationsärenden
  • Mötena avslutas

Goda gärningar på scoutveckan!

YPM-logo-sve.png

Scouternas feel good kampanj ”En god gärning – en bättre värld” som når sin kulmen under scoutveckan 21-27.4 har redan under april genererat otroligt många spontana goda gärningar runt om i landet. I nuläge finns nästan 4000 dokumenterade goda gärningar!

Scouterna har spritt glädje t.ex. genom att odla eget påskgräs till boende på pensionärshem, delat ut tulpaner till förbigående samt erbjudit samåkning för bussresenärer som stått och väntat på busshållplatser.

Säg nej till rasism!

rasisminvastainen-viikko-2014-svenska.jpg

Röda Korsets kampanjvecka mot rasism ordnas denna vecka (17-23.3). Kampanjen påminner oss om det kollektiva ansvar vi alla har när det gäller att skapa ett klimat utan rasism där alla behandlas lika.

Vuxna kan påverka attityder och icke-diskriminering också exempelvis på sina arbetsplatser. Barn och ungdomar kan påverka i sin vänkrets och sina hobbyklubbar. Vi har alla ett ansvar och vi kan alla påverka attitydklimatet.

Hur kan du eller din grupp delta i veckan mot rasism? Ni/du kan t.ex. fundera över följande frågor:

Anmälan börjar!

Partiomestari-logo.jpg

Från och med idag kan tuffa och tävlingsivriga finlandssvenska spejarscoutpatruller anmäla sig för att delta i en ny säsong av succéprogrammet Partiomestari!
 
Anmäl dig och din patrull till deltävlingen så kanske just ni får vara med och representera FiSSc i årets uppsättning av programmet! Mer om själva tävlingen kan du läsa på www.partiomestari.fi. Mer om anmälan hittar du här

Vill ni vara med i TV-serien Partiomestarit?

Partiomestari 2014 Pata -2462-2.jpg

Vi söker glada och kreativa spejarscouter som kan bilda en tävlingspatrull om tre personer och delta i  inspelningen av programmet!  Om ni har sisu, är handlingskraftiga och påhittiga kan ni vara dem vi söker! Närmare instruktioner för hur man anmäler sig finns på www.partiomestari.fi. Anmälningen börjar 28.2.

Sökes: regionkoordinator med ansvar för regionarbete

FiSSc söker regionkoordinator med ansvar för regionarbete. Regionarbetet är att konkret stöda föreningar i dess arbete. Arbetet inleds den 1.4 eller enligt överenskommelse och är ett moderskapsvikariat med visstidsanställning. Arbetet är heltid och arbetsplatsen är belägen i Åbo.

 
Vi söker dig som är en god planerade och organisatör samt har lämpliga kvalifikationer inom organisationslivet. För ett framgångsrikt utförande krävs ett gediget intresse för att arbeta i en förening med frivilliga.

Thinking Day

Tisdagen 25.2.2014, firas Thinking Day kl. 17.00 i Utrikesministeriets Marinkasern, adress Maringatan 22, dörr A 3. (Ingång från havssidan). I programmet ingår bl.a. att ambassadör Rauno Merisaari från Utrikesministeriet berättar om Finlands människorättspolitiska riktlinjer.

Anmäl dig i förväg senast 20.2 per epost till Eila Alanko, eila.alanko@elisanet.fi eller per tel. 050 5487 669 eller till Doris Stockmann, doris.stockmann@pp.inet.fi eller tel. (09) 638 870. Alla är hjärtligt välkomna!

Kom ihåg årsrapporten, dl 19.1!

Det lönar sig för kåren att systematiskt följa med den egna verksamheten och aktiviteten i de olika åldersgrupperna. På det sättet kan ni utveckla er verksamhet! Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter (SP-FS) och Finlands Svenska Scouter (FiSSc) frågar årligen om kårens verksamhet i form av årsrapporten. Med årsrapportssvaren som grund utvecklar SP-FS och FiSSc scoutprogrammet och stödet till kårerna.

Den sista dagen för att besvara årsrapporten för 2013 är 19.1.2014.

Rekordår för adventskalendern

Grattis alla FiSScar! Aldrig har vi sålt så många adventskalendrar som i år, det nya rekordet är 15 935 st sålda kalendrar. I år gör vi det igen!

Mera om den lyckade adventskalenderkampanjen och vår färsöljning i FiSSc kan man läsa om här.