PRESSMEDDELANDE 31.7.2010 Två av de som skadades vid en olycka med utfärdskök på Kilke-storlägret har fått lämna sjukhuset

Pressmeddelande

 

Två av de som skadades vid en olycka med utfärdskök på Kilke-storlägret har fått lämna sjukhuset

 

De två personer som skadades lindrigast vid en olycka med ett utfärdskök på Kilke-scoutlägret har fått lämna sjukhuset. Tre unga scouter fick brännskador då ett utfärdskök fattade eld under en terrängvandring på Evois i Tavastehus på fredag kväll. Den tredje skadade är fortfarande under vård på Tölö sjukhus i Helsingfors.

 

De skadade fick omedelbar första hjälpen av en sjukskötare som var med på vandringen. De unga och de kontrollanter som såg olyckan fick krishjälp efter det inträffade. På lördagen och söndagen är det besöksdag på Kilke-lägret så de unga scouterna har också möjlighet att diskutera händelserna med sina föräldrar.

 

Tilläggsuppgifter: 
Lägerchef Juha Lehto, tel. 040-455 5255