Adventskalender

Var kan man köpa en adventskalender?
Lokala scoutkårer säljer adventskalendern i oktober och november. Tiotusentals små och stora scouter deltar i kampanjen och säljer kalendern dörr till dörr, på gatorna och på olika evenemang. Kalendern kostar 7 euro. För mera info om årets kalender.

 

Nu kan Du söka efter scoutkårer som säljer adventskalendrar!
Det är mycket enkelt: du klickar här, där du hittar en lista över vilka scoutkårer som säljer adventskalendrar i vilka kommuner. Kolla in var du kan köpa kalendern i just din hemkommun!

Beskattning och insamlingstillstånd

Försäljningen av adventskalendern är Finlands Scouters viktigaste medelanskaffningskampanj. Den största delen av intäckterna går direkt till att stöda den lokala scoutverksamheten.
Försäljningen av adventskalendern är inte momsbelag försäljning och kräver inget tillstånd. I enlighet med lagen om Inkomstskatt (23§) och Moms (4§) är försäljning för att finansiera en allmännyttig verksamhet inte beskattbar.
Försäljning av adventskalendern är inte försäljning som enligt lagen för lotteri och penninginsamling kräver ett tillstånd.

 

Varför kan man inte köpa kalendern på webben eller i en affär?
Scouternas adventskalender kan inte säljas på webben eller i en affär eftersom kampanjen är skattefri medelinsamling. Om kalendern säljs på webben eller i affärer skulle kampanjen vara affärsidkande verksamhet av ett allmännyttigt samfund och således vara beskattningsbar inkomst.